MULȚUMIM, GIURGIU!

Acum 3 luni perspectiva arăta extrem de pesimistă, dacă ne refeream la încasările din impozite și taxe locale. Dar de multe ori efortul conjugat al tuturor ne demonstrează totuși, că orice poate fi depășit.

La finele lui martie 2020, scăderile din impozite și taxe locale la Primăria Giurgiu față de aceeași perioadă a anului precedent, se apropiau de 3.000.000 lei. Dacă la 31 martie 2019 încasările săreau bine de 15.000.000 lei, anul acesta după primele 3 luni, de abia se strânseseră puțin peste 12.000.000 lei.

La asta au contribuit o mulțime de factori legați direct și indirect de pandemia de Covid-19, (cum ar fi incertitudinea oamenilor și a mediului local de afaceri) dar în egală măsură și facilitățile acordate de Guvernul României contribuabililor – suspendarea executărilor silite, prorogarea unor termene de plată, etc.

O analiză comparativă în structura încasărilor de anul trecut și de anul acesta, ne dezvăluie niște lucruri cel puțin interesante!

În primele 6 luni ale anului trecut se încasau circa 20.000.000 lei, din care aproximativ 2.200.000 din executări silite; Anul acesta volumul total al încasărilor în primul semestru a sărit de 21.000.000 lei (+5%) în condițiile unor încasări din executări silite de doar 1.200.000 lei (!) ca urmare a facilităților fiscale instituite de Guvernul Orban.

            Deci practic au fost mai mulți oameni care au plătit de bună voie și asta în condițiile unei perspective destul de sumbre în ceea ce privește veniturile sau evoluția mediului local de afaceri!

Și analizele comparative pe întregul an confirmă o evoluție stabilă de la an la an;

”Se spune că încrederea într-o administrație locală este dată permanent de nivelul încasărilor din impozite și taxe locale! În cazul Municipiului Giurgiu încasările din impozite și taxe s-au dublat în acești 8 ani și continuă să crească de la un an la altul cu valori peste indicele de inflație! Mie asta îmi spune un singur lucru și anume că oamenii din orașul nostru validează indirect proiectele și activitatea administrației locale!” este de părere directorul DITL, Laurențiu Țintea

ditlgiurgiu.ro