SENATUL ȚINE SEAMA DE SUGESTIILE PRIMARILOR!

Mult disputata Ordonanță 16/2022, care aduce o serie de modificări importante Codului Fiscal, a trecut ieri, 12 octombrie 2022, de plenul Senatului României. 

Forma inițială trimisă camerei superioare a Parlamentului a suferit însă modificări importante.

Una dintre ele este cea referitoare la modul de calcul al impozitelor pe clădiri și terenuri, care, ar fi trebuit să aibă ca reper Studiile de piaţă referitoare la valorile orientative privind proprietăţile imobiliare din România, administrate de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, lucru imposibil de realizat într-un timp atât de scurt (până la 31 decembrie 2022, n.r.) în opinia primarilor.

Forma aprobată ieri de Senat, ține seama de acest aspect, în ea regăsindu-se și un amendament prin care se prorogă noul mod de calcul pentru 1 ianuarie 2026, votul în plen fiind de 67 de voturi PENTRU, 37 ÎMPOTRIVĂ și 1 ABȚINERE. 
Proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal (Legea 483/2022), având la bază Ordonanța 16/2022, urmează să intre zilele următoare pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, care este cameră decizională. 

Laurențiu Țintea 
Director Executiv DITL Giurgiu