LA GIURGIU, ÎN 2020, IMPOZITELE LOCALE SE MODIFICĂ DOAR CU VALOAREA INFLAȚIEI!

Pentru anul 2020 nu se anunță modificări semnificative a impozitelor și taxelor locale. Conform deciziei luate de Consiliul Local Giurgiu anul trecut în 24 aprilie, impozitele de anul acesta cresc doar cu 4,6%, care este valoarea înregistrată de inflație în anul 2018.

Giurgiu se află astfel printre puținele orașe din România care au curajul să indexeze nivelul acestora în 2020 doar cu rata inflației, ținând cont de presiunea financiară tot mai mare la care au fost expuse administrațiile locale în ultimul an.

Din 2012 și până în prezent Municipiul Giurgiu a menținut de cele mai multe ori nivelul impozitelor și al taxelor la nivelul minim stabilit de Codul Fiscal, ori tocmai această stabilitate fiscală a favorizat de multe ori creșterea sumelor încasate de municipalitate din impozite și taxe locale.

Dacă în 2012, prin conturile Direcției de Impozite și Taxe Locale treceau anual circa 16 – 17 milioane de lei, această sumă a crescut semnificativ, pentru ca în 2019 această sumă să se dubleze, anul trecut fiind anul cu cele mai mari încasări (33,3 milioane lei), de la preluarea administrației de către actualul primar Nicolae Barbu.

 

ditlgiurgiu.ro